Handige websites

Met Kahoot kun je quizzen maken. Speel de quiz met de hele klas tegelijk of laat het de kinderen op hun eigen tempo maken.

Met 99Math kun je het automatiseren oefenen. Speel met de hele klas tegelijk of laat de kinderen het op hun eigen moment maken. Je kunt de groepsscore per keer vergelijken!

Met bij de les kun je quizzen maken waarbij de kinderen een antwoord moeten typen. Ideaal voor spelling of begrijpend lezen!

Maak een klas aan en voeg de kinderen uit jouw klas toe. De kinderen kunnen onder schooltijd gratis op hun account aan de slag!

Met Weavesilk kun je symmetrisch tekenen. Heel leuk om de rekenles wat spannender te maken of om vrij te tekenen!

Op woordzoekerfabriek kun je je eigen woordzoeker met oplossing maken. Leuk om een nieuw thema te introduceren of als klaaropdracht.

Stoeltjesdans is een een gratis manier om de klas in kaart te brengen. Daarna gebruik je het om een nieuwe klassenindeling te maken!

Maak een grote kleurplaat die je met de hele klas kunt kleuren! Plak de stukjes daarna aan elkaar en je hebt je eigen blockposter!

Met spellingoefenen.nl kun je de kinderen gratis laten oefenen, o.a. door spelletjes. Met een account hou je de vorderingen bij! 

Op www.tafelsoefenen.nl staan allemaal spelletjes waarmee je de tafels kunt oefenen!

Laat kinderen oefenen met verhaaltjessommen. Met een account kun je de vorderingen bijhouden. Je kunt ook werkbladen downloaden!

Een gratis tool waarmee je flitskaarten kunt maken. Je kunt daarna verschillende spelvormen kiezen om te oefenen. 

Via puzzel.org kun je allerlei verschillende puzzels maken die zowel kunt printen als digitaal aan de kinderen kunt geven!

Maak plattegronden met Floorplanner en zie ze ook in 3D. Tof als grotere opdracht of voor de rekenles over oppervlakten of plattegronden.

Via Blooket kun je verschillende spellen doen om leerstof te oefenen. Het kan als huiswerk of live in de klas. De kinderen zijn er gek op!

Gebruik dit geldbordje tijdens de (reken)lessen met geld. Of deel de site met de kinderen, zodat ze hem zelf kunnen gebruiken. 

Via deze site kun je een eigen avatar maken. Ik gebruik dit voor de verjaardagskalender. Zo gebruik ik geen foto’s, maar de eigengemaakte avatars.