Je bekijkt nu Lege kaarten van Nederland en Europa

Lege kaarten van Nederland en Europa

Met het programma ‘Procreate’ heb ik een aantal kaarten gemaakt van Nederlandse provincies en Europese landen. Deze kaarten kun je vrij gebruiken om het over topografie, aardrijkskunde, kaarten lezen, legenda’s of andere dingen te hebben.

Wil je weten hoe ik deze kaarten heb gemaakt? Neem dan eens een kijkje op mijn instagram: @jufannagreet.

Klik hier om het bestand van de Nederlandse provincies te delen.

Klik hier om het bestand met ‘Europese’ Landen op A4 formaat te downloaden.

Print het op A4 of A3 papier en laat de kinderen het uitknippen en de provincie zelf invullen. Wat zijn de hoofdsteden? Waar lopen de grote wegen? Is er veel water? Zijn er bijzondere plekken?

Dit idee is niet van mijzelf, maar van Anne Egberts. Het originele idee is hier te vinden in de Facebookgroep ‘Bovenbouwwereld (gr 5-8). Ik heb alleen een digitaal bestand gemaakt van Nederland. Alle credits voor het bedenken van de opdracht gaan naar haar!

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Anke

  Fantastisch! Via google kom ik uit bij deze post! Je hebt me heel veel werk bespaard.
  Dankjewel namens de midden en bovenbouw van bs de Schakel

 2. Anne

  Nou wat is dit leuk !!! Ik ga volgende week de opdracht weer doen van het maken van de landkaart en ik wilde weer de lege kaarten weer uitprinten en ik kom op deze website !! Wat super leuk dat ik vermeld word, dankjewel.

  1. admin

   Wat fijn om te horen! Wij hebben jouw opdracht toen ook gedaan in de klas en de kinderen vinden het heel leuk om te doen! 😄

 3. Sven van Roij

  Heeft een een vergelijkbaar bestand ook met de landen/delen van Europa en/of de continenten? Lijkt me super gaaf om daar ook mee aan de slag te gaan.

   1. Sven van Roij

    Aah helemaal geweldig! Ik kan niet wachten, en de kids ook niet. 😛

Geef een antwoord